Announcement

Collapse
No announcement yet.

Setting timing?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Setting timing?

    could someone point me in the right direction to set timing on a 1993 Festiva L? I can't figure out what I am suppose to ground because I don't have the OBD1 port thingy like the haines manual calls out for. Thanks in advance

  • #2
    You are missing this wire with a single pin connector circled in red?


    This is a good link explaining what grounding it does.
    https://fordfestiva.com/forums/showt...elf-test-input

    Sent from my SM-G920W8 using Tapatalk
    Last edited by ryanprins13; 01-15-2018, 01:18 PM.

    Comment


    • #3
      I tried to ground the white connector in the picture by the arrow. it instantly died lol. I will try that one thanks.

      Comment


      • #4
        Originally posted by photo8989 View Post
        I tried to ground the white connector in the picture by the arrow. it instantly died lol. I will try that one thanks.
        Thats your tachometer signal

        Sent from my SM-G920W8 using Tapatalk

        Comment


        • #5
          Oh nice I was going to install a tach so I assume I can use that. Thanks for the help. Timing seemed to work too thanks a ton.

          Comment


          • #6
            Originally posted by photo8989 View Post
            Oh nice I was going to install a tach so I assume I can use that. Thanks for the help. Timing seemed to work too thanks a ton.
            Yup! See that green wire with the black heat shrink coming out of the white connector? It goes to my tachometer.
            No problem! Just so you know if your check engine light ever comes on you ground that same black connecter to check the code.

            Sent from my SM-G920W8 using Tapatalk

            Comment

            Working...
            X