Announcement

Collapse
No announcement yet.

high idle on cold start

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    I would start with checking for vacuum leaks in all of the rubber hoses and then maybe clean the Idle Air Control Solenoid to make sure it isn't sticking. It could possible be the Engine Coolant Temperature Sensor but 3K is really high.
    "The White Turd" 1993 Festiva 144k miles. (Winner of FOTM November 2016)
    sigpic
    "The Rusty Banana" 1990 Yellow 5 Speed Mud Festiva (Lifted with 27" BKT Tractor Tires)(Winner of "Best Beater Award" - Madness 12 - 201

    "Papa Smurf" 1992 Blue 5 Speed Shell
    "Cracker?" (name pending) 1992 White Auto Shell (Future BP Swap)
    "Green Car..." Scrap Car that Runs?!?
    "Red Car..." Complete Scrap Car

    "El Flama Blanca" 1993 Festiva 104k miles. (Lil Brothers Car)
    https://drive.google.com/file/d/0BzM...ew?usp=sharing

    Comment


    • #17
      thats a good idea. I'll try that and let ya know if it works. is the idle air conrtol soleniod and the air control sensor the same thing?

      Comment


      • #18
        I have never heard it called an Air Control Sensor before but maybe. The Idle Air Control Solenoid looks like this.
        Find great deals for 90-93 FORD FESTIVA 1.3L OEM IDLE AIR CONTROL IAC B359-20-660. Shop with confidence on eBay!
        "The White Turd" 1993 Festiva 144k miles. (Winner of FOTM November 2016)
        sigpic
        "The Rusty Banana" 1990 Yellow 5 Speed Mud Festiva (Lifted with 27" BKT Tractor Tires)(Winner of "Best Beater Award" - Madness 12 - 201

        "Papa Smurf" 1992 Blue 5 Speed Shell
        "Cracker?" (name pending) 1992 White Auto Shell (Future BP Swap)
        "Green Car..." Scrap Car that Runs?!?
        "Red Car..." Complete Scrap Car

        "El Flama Blanca" 1993 Festiva 104k miles. (Lil Brothers Car)
        https://drive.google.com/file/d/0BzM...ew?usp=sharing

        Comment

        Working...
        X